Diş Beyazlatma işlemleri; tek diş beyazlatma, evde beyazlatma, klinikte beyazlatma olarak üçe ayrılır.
Devamını OkuÇürük sonucunda kaybedilmiş olan diş dokusunu tamamlamak için yapılan işlemlere dolgu denir.
Devamını OkuKanal tedavisi diş köklerinin ve kronun içinde bulunan, iltihaplanmış veya cansız hale gelmiş dokunun çıkartılarak, diş kanallarının temizlenmesi ve yerine doku dostu madde konması işlemidir.
Devamını OkuKanal tedavisinin başarısız olduğu durumlarda veya dişlerin aşırı sallandığı ya da protetik, cerrahi ve ortodontik nedenlerle diş çekimi işlemine karar verilebilir.
Devamını OkuOrtodonti; diş hekimliğinde, dişleri çenelerin üzerine estetik ve görev bakımından düzenli bir biçimde yerleştirmekle uğraşan kola verilen isimdir.
Devamını OkuImplant işlemi; çene kemikleri içine, çekilen dişler yerine titanyum vidaların yerleştirilmesidir. Bu işleme diş ekimi de denmektedir.
Devamını OkuSağlıklı bir diş etinin görünüşü yanda görülen gibidir. Diş etlerinin sivri kısımları dişler arası boşlukları tam olarak örter.
Devamını OkuDişin dentin tabakasının çeşitli nedenlerle açığa çıkması sonucu diş hassasiyeti oluşur.
Devamını OkuAğız kokusunun nedenleri arasında en fazla öne çıkan; dil üzerindeki papillerde biriken yemek artıkları, diş çürükleri ve diş eti hastalıklarıdır.
Devamını OkuDiş eti hastalıkları, basit diş taşı temizliği ile çözülemeyecek duruma gelmişse, daha ileri diş eti tedavileri gereklidir.
Devamını OkuÇene eklemleri, darbelere veya çeşitli alışkanlıklara bağlı olarak rahatsızlanabilir. Bu rahatsızlıklar çeşitli belirtilerle kendini gösterir.
Devamını OkuAzı dişlerinin çiğneme (üst) yüzlerindeki girinti çıkıntılara fissür adı verilmektedir.
Devamını OkuSabit protez çeşitleri; kron, post+kron ve köprüler olmak üzere üçe ayrılır.
Devamını OkuLaminat kaplama ön grup dişlerin sadece ön yüzleri ve kesici kenarlarından 0.5-1.mm aşındırılarak, ince porselenle kaplanması işlemidir
Devamını OkuAğızdan çok sayıda diş veya tüm dişler kaybedildiğinde yapılan ve hastanın istediği zaman çıkarabildiği protezlere hareketli protez denir.
Devamını Oku