Diş beyazlatma işlemleri;
Tek Diş Beyazlatma: Travma (darbe) veya çürük sonucu pulpası (canlı dokusu) ölen veya kanal tedavisi yapılmış olan dişler renk değiştirir. Bu tür dişleri beyazlatmak için çürük temizlenerek kanal tedavisi yapılır (tedavi görmemiş dişlerde) sonra da birkaç seans beyazlatıcı madde (H2O2 , karbamid peroksit, vb) dişin içinde bırakılarak yeterli beyazlığa geldikten sonra dişin dolgusu yapılır.
Diş beyazlatma yöntemleri, evde diş beyazlatma (home bleaching) veya klinikte diş beyazlatma (office bleaching) olarak ikiye ayrılır. İkisi beraber de yapılabilir; yani önce klinikte beyazlatma yapılır sonra da hasta tarafından evde devam ettirilir. Her ikisinde de değişik yüzde oranlarında aktif madde içeren beyazlatıcı (h202 veya carbamid peroksit) uygulanır .
Klinikte olan daha hızlı etki eder, sonuç olarak 6 ay sora her ikisi de eşit oranda beyazlatma sağlar.
Ev uygulaması; ağızdan alınan ölçülere göre hazırlanan şeffaf plakların içine hasta tarafından günde belli bir saat konulan beyazlatıcı ajanlarla yapılan bir işlemdir. Bu diş beyazlatma işlemi sırasında diş hekimi kontrolü mutlaka gereklidir. 15 gün, bir ay veya zor beyazlama yapılan dişlerde daha fazla sürebilir.
Klinikte yapılan da ise hastaya 15 dakikalık seanslar halinde 2 – 3 kez ve 2-3 seans uygulama yapılır. Dudak ve diş etine koruyucular yerleştirildikten sonra aktif madde dişlere sürülür, ışıklı veya ışıksız uygulama yapılır.