Kızılelma Caddesi Ziya Gökalp Sokak No:2 Fındıkzade/Fatih İstanbul - Tel: 0212 588 01 40
Çalışma Saatleri: Pazartesi-Cuma 10:00 - 19:00 / Cumartesi 09:30 - 13:00

 Üçkök Ağız ve Diş Polikliniği

İlk Görevimiz Dişleri Korumaktır!

Bu ilke, hem hasta, hem hekim için birincildir.

Modern ve bilimsel diş hekimliğinde, tüm sağlıkta olduğu gibi, teknolojik gelişmeler her zaman var olanı korumak üzerinedir.

Implanttan, tam seramik kronlara, laminatlara, seramik dolgulara, hemen her şey, hastanın mevcut dişlerini sonuna kadar korumayı amaçlamaktadır.
Bilinmelidir ki sağlıkta, her tıbbi girişimin bir riski vardır ve başarılar daima belli yüzdelerle ifade edilir.

Örneğin implantlarda başarı % 90-98 arasındadır. Ama bu oran da her hasta için değişmektedir. Örneğin sigara kullanan hastalarda bu oranlar % 75′lere kadar inmektedir. Ağız hijyenine dikkat etmeyen insanlar için yine bu oranlar,ciddi biçimde düşmektedir. Bilinen ve bilinmeyen birçok faktör implantın başarısını etkileyebilir. Bu nedenle her zaman gereksiz müdahalelerden kaçınılması gerekir. Eskiden insanlarımızın büyük bir çoğunluğu, dişlerini çektirirlerse, ömür boyu takma dişleriyle rahat edeceklerini düşünürlerdi. Medyanın ve meslek odalarımızın çabalarıyla bu inanış günümüzde yaygınlığını yitirmiştir. İyi ki de yitirmiştir. Çünkü insanlar ancak tüm dişlerini yitirdiklerinde, total protezlerini, kendi dişleri gibi kullanamayacakları acı gerçeğini, fark edebiliyorlardı. Gerçi şimdi implantlar sayesinde bu alanda ciddi gelişmeler olmuştur. İnsanlar, tutmayan protezleri için, belki çare bulurum umuduyla,bir diş hekiminden diğerine koşturmaktan kurtulmuşlardır. Fakat bu gelişme de her zaman çözüm olmayabilir . İnsanların, kalp, diyabet vs. gibi ciddi sağlık sorunları implant yapılmasını engellemektedir.

Kısaca ne yapıp edip, var olan dişlerimizi koruyalım. Çürüyen bir dişimize dolgu yaptırabilir, apseli bir dişimizi kanal tedavisiyle kurtarabilir, kanayan ve çekilen diş etlerimizi, tedavi ettirebilir, implantlar, köprüler yaptırabiliriz. Ama bu işlemleri için çok uzun, emek, zaman ve maddi kaynak gerekmektedir. Oysa sadece düzenli fırçalayarak ve diş ipi kullanarak tüm bu sorunlardan kaçınabiliriz. Dişlerimiz tüm bir ömür boyunca ağzımızda sağlıklı olarak kalabilir.

Tabii düzenli diş hekimi kontrolünü de unutmadan…

Aydınlatılmış Onam&Rıza

Hiçbir hekim, hastasının yazılı veya sözlü rızası olmadan tedaviye başlayamaz, başlamamalıdır. Hekim hastalığın ve tedavi sürecinin tüm yönleriyle ilgili olarak hastasını bilgilendirir. Tedavinin tıbbi yönleri, olası komplikasyonları, başarı ve başarısızlık oranları, alternatif tedavi biçimleri konusunda hastalar, tam olarak aydınlatılmalıdır. Diş hekimliğinde, diğer tıp dallarından farklı olarak hastanın tedavi sürecine katılması önemlidir. Çünkü, her dişhekimi çok fazla seçenek olamayan tıbbi uygulamaların yanısıra, hastanın estetik beklentilerini de karşılamak zorundadır. Seçilecek tedavinin ve protezin cinsi estetiği belirleyen en önemli etkenlerden birisidir. Ayrıca estetik ya da fonksiyonel beklentilerin sınırları konusunda hastalar net bir bilgi sahibi olmalıdır.

Hastalık Yoktur, Birey/Hasta Vardır

Hastalıkların tanı, teşhis ve tedavisinde bilimsel yöntemler uygulanır. Tedavi sürecinde bilimin son olarak kabul ettiği protokoller uygulanır. Örneğin bir çürük tedavisinde, önce çürük dokular kaldırılır, boşluk dezenfekte edilir, belirli dolgu maddeleri çürüğün derinliğine göre bu protokollere göre yerleştirilir. Fakat buna rağmen her  insanın farklı yapısı vardır. Bu yapı, herhangi bir hastalığın başlamasından, tedavisine ve   tedavinin sonlanmasına kadar tüm süreci etkiler. Örneğin tüm protokollere uygun olarak yapılan bir çürük tedavisinde, önce belki kanal tedavisi sonra da çekim yapılmak zorunda kalınabilir. Bu yüzden yapılacak tedaviler, kişiye ve onun gereksinimine en uygun olacak şekilde planlanmalıdır.

“Estetik Diş Hekimliği” Nedir? Ne Değildir?

Diş hekimliği, ,temel tıp bilimleri ile birlikte, bütün diş hekimliği klinik dalları , tüm ağzın (dişler dişetleri ve çene kemikleri ve çevre dokular) fonksiyon ve estetiğinden sorumludur, onu sağlamaya çalışır. Bütün dişhekimliği disiplinlerinin temel amacı budur. Diş Hekimi, fonksiyonun (çiğneme) yanı sıra  insan güzelliğin önemli bir parçası olan diş ve çevre dokuların estetiğini uyum içinde sağlamadan başarılı bir iş yapmış olamaz.  Fakat tüm estetik çabalar insanın fizik ve biyolojik sınırlarını aşmamalı, onu sağlıksız hale getirmemelidir. Diş hekimliğinin her dalı (tedavi, protez, endo, implant vb) estetiği de düşünmek ona göre işlem yapmak durumundadır.

Sağlıklı bir yaşam ağız ve diş sağlığıyla başlar. Yılda iki kez diş hekimine gidin, günde iki kez dişlerinizi fırçalayın.

Top